Vrancioaia.

Obstea Poiana - drept la replica.

Obstea Poiana - drept la replica.
Biserica de lemn sec. al - XVIII -lea - Poiana

In urma articolului publicat pe 25 martie 2012, prin care aduceam la cunostinta opiniei publice faptul ca au avut loc schimbari de administratie la Obstea Muntele Musa, Vetrila si Harboca, mai pe scurt: Obstea Poiana, comuna Vrancioaia, am considerat ca este necesar sa prezint si opinia celor din vechiul Consiliu de administratie al Obstii deoarece la momentul publicarii nu aveam si opinia celor care s-au opus schimbarii conducerii.

La solicitarea domnului Tufanoiu Fanica, membru in vechea administratie va prezentam astazi si opinia dumnealui cu privire la schimbarile facute in cadrul Obstii. Domnul Tufanoiu, impreuna cu domnul Mocanu Simion, fostul presedinte al Obstii au contestat in instanta legalitatea Adunarilor Generale ale actualei conduceri a Obstii, intrucat, nu s-a intrunit numarul de participanti la nici una din sedintele organizate de actuala conducere, in asa fel incat, deciziile luate sa fie legale. Mai mult, conform copiilor dupa tabelele de prezenta la sedinta din 27. 11. 2011 si la cea din 4.12.2011, care au fost puse la dispozitia noastra, dar si la dispozitia organelor de cercetare, s-au constatat mai multe nereguli cu privire la participarea efectiva a celor inscrisi pe tabele, aparand aceeasi semnatura in dreptul mai multor persoane, inclusiv persoane care apar prezente la sedinta dar de fapt erau in Italia sau Spania. Se mai sesizeaza faptul ca, in procesul verbal de la data de 4.12.2011, apar 438 de persoane, dar de fapt nu au existat mai mult de 72 de persoane prezente la vot. Conform spuselor vechii conduceri, a fost sesizat Parchetul de pe langa Judecatoria Focsani, urmand ca politia din cadrul comunei Vrancioaia, sa faca verificarile necesare pentru stabilirea adevarului. Consideram ca pentru deplina informare a opiniei publice supra aspectelor semnalate, vom solicita un raspuns din partea organelor abilitate sa efectueze cercetari, inclusiv rezultatul anchetei care acum, este in desfasurare.
Domnul Tufanoiu a cerut sa mentioneze faptul ca domnul Bratu Ionel, fost membru in vechiul Consiliu de Administratie nu avea nici un motiv sa provoace atata agitatie in randul Obstii de la Poiana, intrucat din anul 2009 de cand a fost ales membru al Obstii, acesta a derulat mai multe afaceri cu material lemnos prin firma de prelucrare a lemnului, pe care o detine pe terioriul satului Poiana. De asemenea, licitatiile castigate de domnul Bratu cu privire la anumite lucrari pe care acesta le-a executat in cadrul comunitatii au fost ,,oferite" in cadrul Consiliului de Administratie, deci, cu acordul tuturor membrilor consiliului si nu intelege de ce acesta se declara acum nemultumit, desi, s-a folosit de influenta personala pentru anumite beneficii in cadrul obstii. Spre lamurirea noastra, am primit de la domnul Tufanoiu si de la domnul Mocanu, asigurari, ca exista anumite documente care vor putea fi folosite in instanta, prin care se demonstreaza ca domnul Bratu a avut acces la resursele Obstii Poiana si pana acum, iar in momentul in care a venit scadenta in care Obstea trebuia sa incaseze contravaloarea meterialului lemnos care a fost licitat de domnul Bratu, acesta s-a folosit de bilete la ordin fara acoperire. Cand sesizarile efectuate de vechiul Consiliu de Administratie al Obstii Poiana vor avea un raspuns si vom putea avea o opinie avizata asupra faptelor petrecute, va vom prezenta evenimentele in mod obiectiv. Pentru a nu aduce prejudicii de imagine si a nu denatura adevarul, vom solicita o opinie organelor abilitate sa cerceteze plangerile facute dar si opinia domnului Bratu Ionel in aceasta privinta. Pe data de 8.04 2012, in cadrul Obstii Poiana a mai fost organizata o Adunare Generala, la solicitarea domnului Bratu ionel, intrucat, au fost identificate mai multe situatii care trebuiau lamurite. Conform deciziei adoptate in cadrul Adunarii Generale, prin vot deschis s-au facut rectificarile necesare pentru stabilirea calitatii de membru al Obstii. Daca pana in prezent se considerau membru ai obstii, toti cetatenii satului Poiana care aveau domiciliul stabil in localiate, acum, conform noului statut, membru al obstii este considerat doar cel care locuieste efectiv in satul Poiana, cu domiciliul stabil sau care detine locuinta in sat. Astfel, numarul de membri ai Obstii, a scazut de la 668 la aproximativ 330 de persoane. In functie de noile schimbari si evenimente, va vom informa la momentul respectiv. Pana atunci, va dorim Sarbatori Luminate!

Alte stiri

adauga si tu
OBSERVATORUL SEISMOLOGIC DE LA VRANCIOAIAOBSERVATORUL SEISMOLOGIC DE LA VRANCIOAIA

,,Nu poti sa lupti impotriva naturii, dar poti... sa te feresti!'' Specialistii au elaborat... citeste mai mult

Centrul European de DespagubiriCentrul European de Despagubiri

CINE SUNTEM? Centrul European de Despagubiri SRL (CEDE) este una dintre cele mai mari firme din... citeste mai mult

Un viitor implinit, se cladeste pornind de la o simpla decizie.Un viitor implinit, se cladeste pornind de la o simpla decizie.

Am o veste buna pentru dumneavoastra! Stiu, nu sunt la moda. La moda sunt vestile rele, cat mai... citeste mai mult

Unde este siguranta celor batrani si niguri?Unde este siguranta celor batrani si niguri?

Cand toata lumea astepta Craciunul, iar pe la sate, se stie, aceasta sarbatoare are o adanca... citeste mai mult

toate stirile
VrancioaiaIntra acum!

Poze din Vrancioaia

Trimite pe mail acum!
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

OoWRQpjadrBH

Am parcurs si eu o parte din teasru, urcare din Saliste si coborare pe valea Sibiel. Intr-adevar, e unul din cele mai frumoase trasee, daca nu cel mai frumos. Initial vroiam sa urc pe vale, insa citind descrierile de aici am ales sa urc prin Saliste, si ma felicit pt aceasta alegere. Drumul pe vale e rupt de apa in cateva locuri,iar urcusul pe acolo e ingreuant destul de mult.Sper ca sezonul urmator sa parcurg creasta pana la Jina, si o rugaminte daca se poate sa-mi dati cateva detalii desre coborarea Jina-Rod.Foarte fana descrierea, f faine poze si poate ne vedem undeva sus pe bicicleta.

 
 

 

HOTII

Chiar daca se astepta o mai buna conducere de la noul ales,s-a dovedit ca isi face singur legea.Desi detin casa in localitatea Poiana,d-nul Ionel Bratu nu a binevoit sa imi dea drepturile banesti pentru faptul ca nu am ajuns la sedinta.A plecat un hot si a venit altul.

 


Vezi comentarii inadecvate